• Zupa pieczarkowa z ziemniakami

    Zupa pieczarkowa z ziemniakami

    Przepis na pieczarkową z ziemniakami pochodzi ze wschodniej Europy. Pieczarkowa to klasyczna zupa rodzinna, gotowana na ekonomicznych składnikach i podawana jako krem. Bardziej wyrazistego, ostrzejszego smaku dodaje jej sos tabasco i czosnek. Pieczarkową możemy gotować przez cały rok. Trudno jej się oprzeć. Zupa pieczarkowa z ziemniakami Czas przygotowania: 45 min. Liczba porcji: 5 porcji Typ …

    Zupa pieczarkowa z ziemniakamiCzytaj więcej »

    Zupa pieczarkowa z ziemniakamiCzytaj więcej »

    Zupa porowa z mięsem mielonym

    Zupa porowa z mięsem mielonym

    To gęsta i treściwa zupa. Wystarczy jedna mała miseczka, żeby się nasycić. Główne role grają tu por, mięso mielone i ser. Całość domykają aromatyczne przyprawy. Zupa porowa jest lekko ostra, lekko słona w smaku. Rozgrzewa, więc świetnie sprawdza się w chłodniejsze dni. Zupa porowa z mięsem mielonym Czas przygotowania: 40 min. Liczba porcji: 6 porcji …

    Zupa porowa z mięsem mielonymCzytaj więcej »

    Zupa porowa z mięsem mielonymCzytaj więcej »

    Zupa z kapusty pekińskiej

    Zupa z kapusty pekińskiej

    Zupa z kapusty pekińskiej nazywana jest wegetariańskim comfort food, jedzeniem które poprawi humor i ogólne samopoczucie. Jej wielbiciele twierdzą, że wystarczy jedna miseczka, aby największy mięsożerca przerzucił się na wegetarianizm. Zupa jest ostra, wyrazista i bardzo aromatyczna. Przygotujemy ją już w pół godziny. Zupa z kapusty pekińskiej Czas przygotowania: 30 min. Liczba porcji: 4 porcje …

    Zupa z kapusty pekińskiejCzytaj więcej »

    Zupa z kapusty pekińskiejCzytaj więcej »

    Zupa koperkowa z lanymi kluskami

    Zupa koperkowa z lanymi kluskami

    To błyskawiczna zupa koperkowa, którą przygotujemy na kilku składnikach w bardzo krótkim czasie. To świetna propozycja, jeśli trafią się nam nagle niespodziewaniu goście. Sytości koperkowej dodają kluski lane, które dodajemy w ostatniej fazie gotowania. Zupa jest delikatna, świeża, lekko słona w smaku. Zupa koperkowa z lanymi kluskami Czas przygotowania: ok. 25 min. Liczba porcji: 6 …

    Zupa koperkowa z lanymi kluskamiCzytaj więcej »

    Zupa koperkowa z lanymi kluskamiCzytaj więcej »

    Zupa rybna z pstrąga

    Zupa rybna z pstrąga

    To zupa rybna, którą przygotowujemy na filetach z pstrąga. Jest lekko ostra dzięki tabasco, przyprawy zapewnią jej niepowtarzalny aromat. To lekka, ale sycąca zupa rybna, którą przygotujemy nawet w pół godziny. Zupa rybna z pstrąga Czas przygotowania: 30 min. Liczba porcji: 4 porcje Typ posiłku: obiad/lunch Składniki: 6 łyżek oliwy z oliwek 3 drobno posiekane …

    Zupa rybna z pstrągaCzytaj więcej »

    Zupa rybna z pstrągaCzytaj więcej »

    Zupa cytrynowa z kurczakiem

    Przepis na tę zupę pochodzi prosto ze słonecznej Grecji. To kremowa, aksamitna zupa cytrynowa zagęszczona pianą z jajek. W greckich domach zupa Avgolemono podawana jest jako pierwsze danie i wstęp do wielkiej uczty. Mieszkańcy kraju nazywają ją naturalną penicyliną, remedium na przeziębienie i… kaca. Zupa cytrynowa z kurczakiem Czas przygotowania: ok. 65 min. Liczba porcji: …

    Zupa cytrynowa z kurczakiemCzytaj więcej »

    Zupa cytrynowa z kurczakiemCzytaj więcej »

    Zupa z kiszonej kapusty

    Zupa z kiszonej kapusty

    Przepis na tę zupę z kiszonej kapusty pochodzi z Ukrainy. Jako pierwsi robili ją rolnicy, którzy gotowali zupę na przechowywanej w wielkich beczkach kapuście kiszonej. Gęsta, sycąca zupa była tanim posiłkiem, sposobem na przetrwanie ostrej zimy. Jest rozgrzewająca, lekko kwaśna w smaku i bardzo zdrowa! Zupa z kiszonej kapusty Czas przygotowania: ok. 40 min. Liczba …

    Zupa z kiszonej kapustyCzytaj więcej »

    Zupa z kiszonej kapustyCzytaj więcej »