• Zupa koperkowa z ziemniakami

    Zupa koperkowa z ziemniakami

    Zupa koperkowa z ziemniakami Przepis na zupę koperkową znajdziemy w większości książek kucharskich z regionu Europy Środkowej i Wschodniej. To prosta zupa, którą ugotujemy również w kuchni z małym budżetem. Koperkowa w tej wersji jest gęsta, konsystencją przypomina krem, warzywa nie tracą jednak na chrupkości. Zupa koperkowa z ziemniakami Czas przygotowania: 40 min. Liczba porcji: …

    Zupa koperkowa z ziemniakamiCzytaj więcej »

    Zupa koperkowa z ziemniakamiCzytaj więcej »

    Zupa ogórkowa bez mięsa

    Zupa ogórkowa bez mięsa

    Zupa ogórkowa bez mięsa To wegetariańska, bezglutenowa, zupa ogórkowa, która możemy podgrzać lub zjeść na zimno, zaraz po przygotowaniu. To dobry wybór dla każdego, kto dba o zdrową dietę. Jedna porcja to zaledwie 137 kalorii! Może mieć postać kremu (zmniejszmy o połowę ilość wody) lub tradycyjnej zupy. Wyczujemy w niej wiele smaków: słodycz awokado, ostrość …

    Zupa ogórkowa bez mięsaCzytaj więcej »

    Zupa ogórkowa bez mięsaCzytaj więcej »

    Zupa łososiowa

    Zupa łososiowa

    Przepis na tę zupę łososiową pochodzi z południowo wschodniej Azji. Wyrazistych, ostrzejszych smaków dodaje jej chili, olej sezamowy i sos rybny. Jak w wielu azjatyckich daniach, w tej łososiowej znajdziemy makaron sojowy, który doskonale komponuje się z delikatną rybą. Ta zupa łososiowa jest ostra, rozgrzewająca, przepełniona smakiem! Zupa łososiowa Czas przygotowania: 35 min. Liczba porcji: …

    Zupa łososiowaCzytaj więcej »

    Zupa łososiowaCzytaj więcej »

    Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

    Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

    Ta pieczarkowa z powodzeniem mógłby znaleźć się w książce kucharskiej z comfort food, jedzeniem które syci i poprawia ogólne samopoczucie. To idealna propozycja na zimowe wieczory. Pieczarki doskonale łączą się z serkiem topionym tworząc rozgrzewającą zupę krem, dodatkowo zagęszczoną zasmażką z mąki. Tej zupy nie da się nie lubić! Zupa pieczarkowa z serkiem topionym Czas …

    Zupa pieczarkowa z serkiem topionymCzytaj więcej »

    Zupa pieczarkowa z serkiem topionymCzytaj więcej »

    Zupa grzybowa ze świeżych grzybów

    Zupa grzybowa ze świeżych grzybów

    To rozgrzewająca, zagęszczona zasmażką grzybowa zupa krem, gotowana na świeżych grzybach. Grzybową możemy ugotować na każdym gatunku grzybów, ale najwięcej smaku dają szlachetne podgrzybki czy borowiki. Ta zupa jest wyrazista, lekko ostra w smaku, aromatyczna od dodanych ziół. Jedna porcja to zaledwie 272 kalorie. Zupa grzybowa ze świeżych grzybów Czas przygotowania: ok. 95 min. Liczba …

    Zupa grzybowa ze świeżych grzybówCzytaj więcej »

    Zupa grzybowa ze świeżych grzybówCzytaj więcej »

    Zupa koperkowa z ryżem

    Zupa koperkowa z ryżem

    To szybka do zrobienia zupa koperkowa i odżywcza bomba na chłodniejszą, bardziej wymagającą aurę. Koperek nadaje zupie lekko słodkiego smaku, który przełamujemy podając zupę z pokrojoną w ćwiartki cytryną. Fasola sprawia, że zupa jest bardziej kremowa, ryż, że koperkowa staje się bardzo sycąca. Ostatecznym wykończeniem jest jarmuż, który zapewnia ogromną ilość witamin i minerałów. Koperek …

    Zupa koperkowa z ryżemCzytaj więcej »

    Zupa koperkowa z ryżemCzytaj więcej »

    Zupa fasolowa z boczkiem

    Zupa fasolowa z boczkiem

    To prosta fasolowa zupa z boczkiem, którą możemy gotować przez cały rok. Jest szczególnie odżywcza w okresie zimy, kiedy trudniej o świeże warzywa. To doskonałe źródło białka, zdrowych węglowodanów i tłuszczy. Zupa jest gęsta, lekko słona w smaku i bardzo wyrazista. Można ją zamrozić, a przez następne dni odgrzewać. Zupa fasolowa z boczkiem Czas przygotowania: …

    Zupa fasolowa z boczkiemCzytaj więcej »

    Zupa fasolowa z boczkiemCzytaj więcej »

    Zupa z dyni z imbirem

    Zupa z dyni z imbirem

    To klasyczna dyniowa zupa krem, idealnie rozgrzewająca w chłodne zimowe wieczory. Jej głównym składnikiem jest oczywiście dynia, której słodki smak przełamany jest przez curry, imbir i kurkumę. Dyniowa świetnie smakuje z chrupiącymi grzankami. Zupa z dyni z imbirem Czas przygotowania: ok. 30 min. Liczba porcji: 4 Typ posiłku: obiad Składniki: 1 drobno posiekana cebula 1 …

    Zupa z dyni z imbiremCzytaj więcej »

    Zupa z dyni z imbiremCzytaj więcej »

    Zupa krewetkowa z mlekiem kokosowym

    Zupa krewetkowa z mlekiem kokosowym

    Przepis na tę zupę pochodzi prosto z Tajlandii. To prosta, szybka do przygotowania zupa, oparta na składnikach, które z łatwością znajdziemy w większych marketach. Jest gęsta, słodko-ostra w smaku, doprawiona sycącym ryżem i delikatnymi krewetkami. Jeśli nie lubimy owoców morza, możemy je zastąpić kurczakiem lub wieprzowiną. Zupa krewetkowa z mlekiem kokosowym Czas przygotowania: ok. 30 …

    Zupa krewetkowa z mlekiem kokosowymCzytaj więcej »

    Zupa krewetkowa z mlekiem kokosowymCzytaj więcej »

    Zupa szpinakowa z makaronem

    Zupa szpinakowa z makaronem

    Przepis na tę zupę pochodzi z Włoch. Możemy ugotować ją z makaronem spaghetti czy bardziej drobnymi świderkami. Jedna porcja zupy ma ok. 210 kalorii, 9 gramów błonnika, 10 gramów białka i tylko 1 gram tłuszczu. Zupa szpinakowa z makaronem Czas przygotowania: ok. 35 min. Liczba porcji: 4 Typ posiłku: obiad Składniki: 2 szklanki makaronu 4 …

    Zupa szpinakowa z makaronemCzytaj więcej »

    Zupa szpinakowa z makaronemCzytaj więcej »