Nowy żurek Profi „Moje odkrycie” na tegoroczną Wielkanoc

Przygotowany na bazie naturalnego zakwasu żurek, wzbogacony został regionalną białą kiełbasą oraz leśnymi grzybami. Bez konserwantów, wzmacniaczy smaku, barwników przywraca wspomnienia domowej kuchni.

Żurek jest bogatym źródłem białka i posiada niską zawartość tłuszczów, w 100 % naturalny. Ma tylko 135 kcal w opakowaniu 330 g. Podobnie jak wszystkie zupy chłodzone linii „Moje odkrycie” zamknięty zostały w wygodnym, jednorazowym, pojemniku. To doskonałe rozwiązanie dla osób nie mających czasu na własnoręczne przygotowanie potrawy. Wystarczy podgrzać i posiłek gotowy.

Dzięki połączeniu tradycyjnych polskich przepisów z elementami kuchni świata oraz odważnym kombinacjom składników i smaków, stworzyliśmy nowe kulinarne odkrycie. Wszystkie nasze zupy w linii „Moje odkrycie” przygotowane zostały według oryginalnych receptur, a nietypowe przyprawy stanowią kwintesencję smaku” – mówi Paweł Gatkowski, dyrektor do spraw klientów kluczowych i rozwoju, brand managament Profi.

Profi: Wielkopolska Wytwórnia Żywności PROFI to czołowy na polskim rynku producent żywności. To znana i popularna marka, zbudowana w całości na polskim kapitale. Czerpiąc z ponad dwudziestoletniego doświadczenia w produkcji żywności, przygotowuje gotowe do spożycia, wysokiej jakości dania, których wyjątkowy smak zamykany jest w wygodnych i bezpiecznych opakowaniach. Nowoczesna technologia produkcyjna, niezawodna jakość produktów, a także liczne nagrody rynkowe sprawiają, że Profi cieszy się dużym zaufaniem i uznaniem konsumentów w Polsce i za granicą. Więcej informacji na stronie www.profi.pl i www.kochamzupy.pl.